dimecres, 23 de juliol del 2014

Sense model turístic



En el darrer ple del mes de juliol l'equip de govern va portar a aprovació una modificació del POUM - Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, per complementar els usos de les parceles definides com a hoteleres per què també hi consti com a ús el de aparthotel. Cal recordar que aquest expedient s’inicia el 12 de juny per iniciativa d’un únic particular, en representació d’una societat mercantil, sol·licitant l’ampliació d’ús d’una finca d’ús hoteler a ús hoteler i d’aparthotel.

L’equip de govern apunta a la conveniència i oportunitat d’ampliar els usos a altres finques, i han expressat que ens trobem davant d’una mesura de foment de l’economia municipal i que permetrà ampliar les possibilitats d’implantar nous establiments d’allotjament turístic. En aquest expedient només trobem un informe tècnic, de l’àrea d’urbanisme. Cap informe de turisme, cap informe de promoció econòmica, cap referència a informes o estudis externs de professionals que es contraposin als interessos privats, o que puguin determinar que aquesta modificació beneficia un projecte turístic de futur del nostre poble.

Des del grup municipal del PSC de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ho tenim clar; l’equip de govern no ha proposat un projecte en un passat, i no ho proposa ara, ni un model ni una estratègia per recuperar la presència nacional i internacional de ciutat turística que mereix la nostra ciutat. Només busca generar negoci de compravenda, que només atraurà al turisme autosuficient de segona residència.

Aquesta modificació no afavoreix als ciutadans, només afavoreix als propietaris. No generarà llocs de treball més enllà de la construcció, no afavoreix la presència de la nostra vila en mercats internacionals, no atrau al turisme de consum, no atrau els turisme de grans grups, pot obrir la porta a nous casos com el del Rosapark, el Neptuno o l’Apolo, i esdevé un greuge comparatiu amb altres finques hoteleres que s’estenen de l’avinguda s’Agaró a mar. 

No és un projecte de futur. Esta clar el que l’equip de govern ha fet i estan fent amb el poble de tots; vendre’l a interessos de privats i treballar sense model turístic, molt lluny dels anhels de la ciutadania.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.