dilluns, 6 de maig del 2013

Inaugurats els horts ecològics municipals




El passat dissabte 4 de maig es van inaugurar finalment els 60 horts ecològics municipals de Castell - Platja d'Aro i s'Agaró; un projecte que des del grup municipal del PSC vàrem engegar quan estàvem al govern, i que respon a la voluntat de fomentar la participació, l'activitat dels ciutadans i com a font d'aliments sostenibles.

Els adjudicataris dels 60 horts ja han pogut iniciar l'activitat a les parcel·les; i des de l'àrea de Medi Ambient s’esta oferint formació teòrica i pràctica sobre els conreus, la seva complementarietat i els trucs per evitar l'ús de plaguicides.

El condicionament de la finca per al nou ús ha fet necessària una inversió de 60.000 euros. Cada parcel·lista abonarà 100 euros anuals, que inclouen l'aigua del reg. A banda de la vessant més participativa, s'aposta per fomentar el paisatge hortícola i els criteris de sostenibilitat ambiental i recuperació del lligam amb la terra. El projecte s'ha desenvolupat amb l'assessorament d'una cooperativa, i prenent com a base les experiències de Palamós, Ripoll, Girona i Figueres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.