dijous, 14 de juliol del 2016

Nova figura mediadora a l’oci nocturn de Platja d’Aro.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró,  des de les àrees de Promoció Oconòmica i de Seguretat Ciutadana, impulsa un nou projecte de Mediadors nocturns per tal de fer prevenció i gestionar els conflictes locals que es produeixin a l’espai públic en zones d’oci nocturn. Un pla pilot que es fa de la mà de l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro, i de  la FECASARM. 

Molts us preguntareu què és la medicació? La Mediació és una eina eficaç de pacificació social, responsabilitzadora de les accions personals i que genera beneficis a tothom qui hi participa: per a uns perquè els fa conscients de les conseqüències dels seus actes i els ofereix una via reparadora, alternativa a la sanció; per als perjudicats, perquè els permet expressar-se i considerar el dany rebut i les disculpes i els compromisos dels altres; i per a tota la comunitat perquè queda enfortida i més legitimada en la seva primordial funció socialitzadora.

Aquesta nova figura vol actuar amb eficàcia davant les diverses situacions que es donen als espais d’oci nocturn del municipi, usualment concorregudes per joves i adults que volen passar estones disteses i passar-s’ho bé als locals, bars- pubs del municipi. La idea és actuar eficaçment en situacions diverses, on aquests mediadors promouran la conscienciació del civisme i faran prevenció en la gestió de conflictes de baixa intensitat: malentesos, discussions, disputes... per poder evitar l’escala de conflictivitat i l’aparició de la violència.

La proposta és treballar coordinadament i conjuntament amb tots els actors que operen en les zones d’oci nocturn (propietaris, responsables, personal...)  per prevenir i gestionar positivament els conflictes de baixa intensitat. Col·laborar activament amb aquests actors a l’hora de gestionar els desacords, discussions i tensions amb els usuaris i donar-los suport, resolent el conflicte d’una manera positiva i satisfactòria per ambdues parts.

Un altre factor important és la cooperació amb la policia local del municipi, per tal de gestionar qualsevol conflicte que esdevingui a l’espai públic o en un altre espai del municipi. Els professionals que actuaran són mediadors formats per la Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya, dels estudis de Resolució de conflictes públics i medicació comunitària.

Aplicar aquesta nova figura al municipi, suposa guanyar en seguretat, civisme i convivència en un àmbit nocturn. Transformant i donant una altra dimensió a l’oci responsable i segur, propiciant el win to win entre veïns, usuaris i comerciants de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.


Els mediadors nocturns es trobaran pels carrers del municipi  de 21h a 05h, a partir del 15 de Juny fins al 15 de setembre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.