dissabte, 8 de març de 2014

Ricard Herrero i Suñer. Alcalde de Santa Cristina i President del Consell Comarcal del Baix Empordà.“...No voldria acabar la meva intervenció sense tenir unes paraules de profund respecte i agraïment cap a la persona que fins avui presidia la Comarca, la persona i l’amic que a molts de nosaltres ens ha transmès aquesta passió pel Baix Empordà, el President Sr. Ricard Herrero, home de fermes conviccions, treballador incansable, la persona que ha repensat aquesta estructura organitzativa, l’ha modernitzat i consolidat. Al llarg d’aquests anys ha entès a la perfecció com sorgien noves necessitats fruït dels canvis i les transformacions socials. Ha detectat noves oportunitats de treball al territori. S’ha enfrontat amb aquelles altres institucions que qüestionaven els Consells Comarcals o que pretenien usurpar els serveis que des d’aquí es presten als ajuntaments. Ho ha fet amb convicció i vehemència i ens ha ensenyat a molts el que vol dir en política la paraula integritat”. 

D’aquesta manera finalitzava el meu discurs de la constitució del Consell Comarcal pel que fa a la legislatura 2011-2015. Era el 6 de juliol del 2011 i en Ricard Herrero estava present a aquest acte, assegut entre el públic assistent. Ell i jo, havíem perdut les eleccions municipals als nostres respectius pobles. Ell deixava també la presidència del Consell després de dedicar-s’hi durant 10 anys amb il·lusió i gran intensitat. Jo em quedava com a portaveu del grup comarcal socialista i em tocava acomiadar-lo. Mai hagués pensat que em tocaria fer-ho per sempre...i tant aviat.

En Ricard Herrero era un polític valent, honest, íntegre fins a l’extrem, dialogant, i creador de projectes. En Ricard Herrero no era un gestor, no supervisava l’horitzó petit i esquifit del dia a dia sinó que es va entregar en cos i ànima amb les eines que tenia a les seves mans en transformar el seu poble Santa Cristina d Aro i també la comarca del Baix Empordà. Detectava les necessitats i dissenyava les solucions. I mai es conformava. Era també l’ essència de la radicalitat democràtica, va estendre la mà a la ciutadania per a implantar models de governança participativa tant a nivell local com comarcal. I era d’esquerres: les desigualtats socials i la injustícia li produïen un enorme rebuig.

En Ricard era també bon amic dels seus amics. Una persona coherent, compromesa, digna i honesta. Un exemple per a molts de nosaltres. I el trobarem a faltar molt, però la seva trajectòria i la seva lluita és el nostre camí. I el seguirem. Fins sempre company!

Dolors Padilla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.