diumenge, 14 de juny del 2015

Intervenció en el ple de constitució de l'Ajuntament

M’agradaria primer felicitar a tots els grups i regidors que avui han pres possessió del seu càrrec, a CiU, ERC, ICV, PP, i especialment a C’s per la seva primera incorporació a la gestió municipal. Diferents representacions que estic segur que fan a aquest plenari més plural i representatiu de les diferents opinions i projectes dels veïns de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Veïns que el passat diumenge 24 de maig varen exercir el dret a vot, i a on  804 ciutadans ens varen donar la confiança recolzant el projecte Socialista. Un projecte en el  que prioritzem la lluita contra l’atur, la millora de tracte als veïns des de la informació la proximitat i la participació, la reducció de la pressió fiscal, la millora de la vila turística i la protecció dels nostres joves amb polítiques d’educació, ocupació i vivenda.

És des de la prioritat de fer realitat els nostres compromisos i el nostre programa que varem valorar quin havia de ser el nostre rol els propers 4 anys, i les opcions eren clares: o érem capaços de formar part d’un govern estable que tingués com a prioritat executar la major part dels nostres eixos programàtics i prioritzar el canvi de formes a través del treball amb transparència, proximitat i participació ciutadana o, si no veiem possible un canvi de rumb real, quedar-nos a la oposició.

Qualsevol pacte ha de començar forçosament per valorar si es possible treballar plegats per assolir objectius comuns, objectius que han de tenir com a prioritat la millora de la vida dels ciutadans de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i va ser per aquesta prioritat que varem deixar de banda projectes que posaven per davant ambicions nacionals que entenem que han de ser resoltes en un àmbit supramunicipal, però que no poden ser la punta de llança d’un projecte de poble, i menys si es plantegen des de la rigidesa de posicions, des de la voluntat d’homogeneïtzació i sense voler representar a tothom.

El nostre és un projecte transparent i participatiu, i així va ser com en assemblea d’agrupació local dels Socialistes de Castell-Platja d’Aro la opinió més estesa va ser que provocar el canvi programàtic al qual ens havíem compromès només era possible des del govern, i que el pacte amb CiU tenia una legitimitat del 56% dels vots, i per tant, un reflex real del vot de la ciutadania, que superava qualsevol altre suma possible.

És des d’aquesta premissa, la de prioritzar el projecte de poble que els Socialistes hem estat explicant durant moltes setmanes, i la d’intentar de ser reflex d’allò que els veïns han votat, que el grup municipal Socialista hem votat avui al Sr. Joan Giraut com a alcalde per els propers 4 anys.

Una alcaldia a la que donarem suport estable durant tot el mandat, sempre i quan es facin seves les nostres formes de treball transparent, pròxim i participatiu; amb una gestió corresponsable entre els diferents grups de l’equip de govern, i amb actitud de consens per fer partíceps als grups de la oposició de la gestió diària del nostre Ajuntament i del nostre poble.

No vull acabar sense donar les gràcies, gràcies als veïns que han recolzat i segueixen recolzant el projecte dels Socialistes per Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, gràcies als companys de projecte que m’han deixat treballar al seu costat per millorar el poble entre tots, gràcies a la Dolors Padilla, Martí Duran i Mercè Safont per la feina feta en la darrera i passades legislatures. I gràcies a amics i família per seguir formant part del meu dia a dia després de setmanes desaparegut entre campanya i preparatius.

Maurici JiménezCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.