dimarts, 8 de desembre del 2015

Projectes de cooperació, 40.000€ a solidaritat

Ara fa un mes, el passat 4 de novembre de 2015, es va acordar el destí dels 40.000€ anuals que des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró destinem a solidaritat i cooperació internacional. Per un costat tenim diverses aportacions per un valor total de 29.000€ a projectes de 7 ONGs, que varen presentar-se a la convocatòria complint amb les bases reguladores, i per l'altre costat tenim les aportacions a dues campanyes d'emergència, una pel terratrèmol al Nepal i una altre en ajuda als refugiats sirians. 

Des del grup municipal socialista estem sensibilitzats amb les causes solidàries, és per això que creiem necessari poder destinar una partida del pressupost de l’Ajuntament per seguir realitzant projectes d’aquesta finalitat. Un compromís que anirem realitzant durant tot el nostre mandat. Davant les preguntes d'alguns ciutadans sobre el contingut dels projectes de les ONG, us expliquem breument a continuació en què consisteixen:

DAGUA
Organització que ofereix a la regió de Buenaventura (Colòmbia), projectes educatius i de salut, pel   dret a l’alimentació, el control de salut i detecció i prevenció de la tuberculosi en nens/es i joves.

GERD
Associació de Serrià de Ter que vol contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat del municipi d’Aguacatán (Guatemala). Aquest projecte contempla la contractació de personal especialitzat per les escoles per a sords, cecs i salut mental, d’un logopeda i fisioterapeuta i a més poder equipar la casa on s’allotgen els nois/es.

ACCIONES DE FAMILIAS NUEVAS
Portar a terme l’adequació del dipòsit/magatzem d’aliments del Centre infantil Clara Luz de la població de Guardia (Bolívia). Porta la instal·lació de gas natural fins a la cuina i equipar-la amb una cuina industrial.

ASSOCIACIÓ GLOBAL HUMANITÀRIA
Projecte d’escolarització i reforç de l’estructura educativa a 27 escoles de Takeo (Camboya). Consisteix a millorar l’educació bàsica dels nens/es de les zones rurals i per tant, donar fons a les escoles per tal d’iniciar aquesta millora estructural.

VICENTE FERRER
Millorar en la gestió i aprofitament dels recursos hídrics mitjançant la rehabilitació d’un embassament i poder distribuir aigua pels cultius de 37 famílies agricultores, incorporant instal·lació de reg i formació a les famílies, al territori de Mchurami, Anantapur-INDIA.

ENGINYERS SENSE FRONTERES
Reforçar la promoció social per l’aplicació de les energies renovables Fase II, a les províncies de Pastaza i Napo (Equador).

SORPAL
Realitzar una remodelació i ampliació d’aules per hospedatge solidari a la població de Les Segovias (Nicaragua).

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.