dimecres, 2 de desembre del 2015

Treballant per uns millors serveis socials, el banc d'aliments

La regidora socialista de Serveis Socials i Salut a l’Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Pilar Ferrero, està apostant per diferents projectes a la regidoria de Serveis Socials que treballen amb profunditat amb el voluntariat, projectes que proporcionen una assistència molt completa.

El banc d’aliments presta dos serveis als ciutadans del municipi, el rober i el banc d’aliments, i és gestionat directament a través dels voluntaris. Fa poc aquest servei s’ha donat d’alta i s’ha creat un reglament intern perquè pugui funcionar legalment i apostar per un nou rumb. Al magatzem s’hi troben els voluntaris i un emmagatzemador, els quals s’encarreguen d’organitzar i preparar els productes per tal de donar un bon servei als usuaris. Les funcions dels voluntaris són preparar abans i després els paquets d’aliments pels usuaris, i organitzar i fer etiquetatge de la roba i dels aliments recaptats en el Gran Recapte. Per un futur s’aposta per a què el banc d’aliments pugui ser més efectiu i més humà a través de formació pels voluntaris que participen del projecte, que cada cop en són més, i per tant, s’han de formar per garantir un servei de qualitat. Què poden fer els veïns per ser voluntaris? Molt fàcil, apuntar-se al banc del temps al centre cívic, fer una entrevista i esperar que es posin en contacte des dels serveis socials que faran l’acompanyament fins a la total integració al projecte; per participar del projecte a més s’ha de firmar un compromís de confidencialitat.

No podem oblidar que aquest projecte no es podria haver realitzat sense els voluntaris que van fundar el banc d’aliments, per tant fer incís en l’agraïment per contribuir al benestar de la ciutadania.

Els pròxims horaris de repartiment d’aliments i roba seran:
Rober: el 03/12 de 14:30h a 16:30h
Aliments: el 17/12 DE 14:30h a 16:30h.

Un altre projecte que recau del banc d’aliments és la campanya de reis que conjuntament es fa amb la creu roja, aquesta campanya està vinculada a la recollida de joguines per a famílies del municipi sense recursos. La crida que es fa al municipi és que la ciutadania doni joguines i per tant, que es pugui realitzar aquest projecte tan especial en l’època nadalenca.

Per beneficiar-te de l’ajuda:
Requisits:
Estar empadronat a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.
Tenir fills entre 0 mesos i 10 anys.
Justificar una situació de precarietat econòmica (han de portar documentació per justificar la situació.)
Sol·licitud:
Casa Lila: el 30 de novembre i 1 de desembre, de 9:30h a 12h.
Creu Roja Sant Feliu de Guíxols: 3 de desembre de 16h a 19h.
Entrega:
El 4 de gener a les 11h al magatzem del servei municipal del banc d’aliments.

Per fer el donatiu de joguines:
Tipologia de regals: joguines de caràcter educatiu, material escolar i lúdic.
Punts de recollida de joguines:
Magatzem del servei municipal del banc d’aliments.
Creu roja de Sant Feliu de Guíxols.
Casa Lila.
Mar dels nens.
Serveis socials de platja d’Aro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.