diumenge, 14 de juliol del 2013

Terrasses sense conciliació



Si be el passat estiu a l’ avinguda S’Agaró van proliferar moltes terrasses ubicades a la zona d’aparcament, és en aquest any quan s’ha produït la seva generalització a bona part del municipi. Algunes d’elles instal·len  barres exteriors  a on s’elaboren els combinats a la via pública, d’altres ubiquen estris i aparells que no estan regulats a l’ordenança que es va aprovar recentment. L’equip de govern és qui té la darrera paraula sobre el que es posa o no a la via pública, cosa que genera una certa perplexitat, doncs va en contra del principi d’igualtat  entre empresaris i emprenedors, per no estar definides les regles del joc amb transparència i rigor.

Fa molt de temps que els usos a la via pública han entrat en contradicció. Hi ha molta gent que es molesta amb el soroll que generen les activitats d’oci nocturn, a les que s’ha d’afegir el trànsit rodat i a actituds poc respectuoses d’algunes persones. Molts expressen la desprotecció que senten per part de l’ ajuntament que ha de vetllar també pels seus drets. Algunes queixes es compliquen més del que és desitjable i acaben en enfrontaments judicials; d’altres persones senzillament  trien un nou destí turístic.

Des del grup municipal del PSC a Castell – Platja d’Aro i s’Agaró entenem que l’ajuntament ha deixat de ser un mediador tolerant i just alhora, per esdevenir un hooligan tendenciós i radicalitzat. L’equip de govern deixa fer a tothom el que li ve de gust a l’hora de desenvolupar una activitat a la via pública, l’ ajuntament agreuja el conflicte entre les persones, i la regidora responsable, la Sra. Loli Guirado, repeteix insaciablement que l’ ajuntament només actua quan algú presenta una denúncia per escrit. Creuen de veritat que és just deixar aquesta responsabilitat als veïns i les veïnes? Creuen que aquesta actitud ajuda a conciliar les divergències o més aviat radicalitza i encrespa les relacions entre la gent?

Fa temps que des del grup municipal del PSC demanem a l’equip de govern de CiU i PP eines de participació ciutadana per a millorar la convivència. Nosaltres mateixos en el seu dia varem impulsar les taules de mediació entre les activitats de nit i els veïns dels carrers on s’ubiquen aquests negocis. Ara més que mai aquestes taules de mediació són necessàries, amb l’ ajuntament al costat, proposant com millorar la qualitat de vida de tots plegats i escoltant per intentar aprendre dels errors i no repetir-los. Només cal voluntat i ambició per millorar les coses, no actituds de deixar fer i passar de llarg dels problemes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.