dimecres, 8 de febrer del 2017

Els pressupostos de Benestar Social i Salut Pública per el 2017

La regidoria de Benestar Social i Salut Pública, liderada per Pilar Ferrero, ha apostat per uns pressupostos que van dirigits cap a la prevenció i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans que viuen dins del nostre municipi. La inversió per aquest 2017 de l’àrea és de 845.674,00€, un 20% més que l’any 2016, apostant per l’àrea social, per partides que requereixen suport com subvencions, emergències socials entre d’altres i alhora creant de noves per poder ajustar-se a les necessitats i les característiques dels col·lectius, oferint equitat i equilibri entre elles.

Destacarem a continuació, 7 accions dins les partides d’aquest 2017, sempre vinculades a l’atenció de les persones i a la millora de la qualitat de vida dels veïns;
-          Incorporar un tècnic d’immigració; actualment està en vigor un programa d’acollida que és gestionat pels serveis socials, dinamització comunitària i un agent d’acollida. Aquest servei ofereix un assessorament jurídic, sensibilització a través de formació i sessions d’acollida. Per tant, per gestionar aquest servei i poder donar una major resposta i qualitat als projectes, aquesta figura és clau per fer una gestió de qualitat i integradora.
-          Realitzar un estudi sociodemogràfic; per poder conèixer la situació de la població de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en diferents àmbits: econòmics, cultural, d’habitatge, serveis, formació, necessitats... s’aposta per fer un estudi real, per tal d’obtenir informació d’aquells àmbits de població que tenim al municipi. La finalitat d’aquest és tenir la màxima informació per tal d’elaborar els recursos necessaris i poder cobrir aquestes necessitats.
-          Oferir el servei de transport al centre de dia i transport social; volem facilitar a les famílies amb persones al seu càrrec, el transport adaptat per tal d’accedir al servei de centre de dia; s’han detectat diverses problemàtiques per portar als familiars a aquests serveis, que moltes vegades es troben fora del municipi, per tant, es posaran mitjans per poder-ho facilitar.
L’objectiu del transport social és unir els nuclis de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, per posar a l’abast del ciutadà, uns dies determinats, els serveis de l’administració pública per què així puguin gestionar qualsevol tràmit. S’ha detectat diferents necessitats en diversos departaments i serveis per la dificultat de mobilitat, per tant, s’oferirà un vehicle que tindrà un preu públic.
-          Promoure el punt d’Igualtat; El centre cívic i serveis socials han assumit la gestió del servei que abans oferia el SIAD, per tant, per poder gestionar aquest s’haurà d’incorporar un tècnic/agent d’igualtat destinat a promoure i potenciar aquest projecte.
-          Donar cobertura al servei de teleassistència;  actualment ha sorgit una necessitat dins d’aquest servei, des del consell comarcal s’ofereix un servei de teleassistència, però  actualment molts ciutadans estan en llista d’espera, l'objectiu es que des dels serveis socials es donarà un servei temporal fins a l'arribada del servei ordinari, i per tant s'eliminaran les esperes per donar un servei de primera necessitat a persones que viuen soles, tenen problemes de salut i tenen una situació familiar fràgil.
-          Dinamitzar la promoció de la salut; la prioritat d’aquesta regidoria és fer visibles les accions de tots els departaments en l’àmbit de la salut i les activitats per la seva promoció per tant, es realitzaran tríptics trimestrals per fer-ne difusió i a més a més es promouran diferents projectes que sorgeixin de la comissió de la promoció de la salut.

Aquest és un pressupost real i que cobreix necessitats bàsiques, per tal d’actuar i controlar les situacions personals i/o colectives que van sorgint en el dia a dia en el municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, una tasca de gran importància que tira endavant gràcies a un gran equip de persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.