dimarts, 24 d’octubre del 2017

La normativa ISO i l’estadística sobre l’actuació policial durant l'estiu.

La Policia Local del nostre municipi està al capdavant dins de la normativa ISO 9001:2015 elaborada per l’Organització Internacional per a la Normalització; aquesta determina els requisits per un sistema de gestió de la qualitat, que es pot aplicar i utilitzar en l’organització interna, sense importar el producte i/o servei que brinda una organització pública.
L’obtenció d’aquesta certificació dóna lloc i mostra que la Policia local de Castell-Platja d’Aro està dotada i compromesa amb una avaluació basada en una escala de 10 punts:
Ø  Abast. Ø  Referències normatives. Ø  Termes i definicions. Ø  Context de l'Organització.
Ø  Lideratge. Ø  Planificació. Ø  Suport. Ø  Operació. Ø  Avaluació de l'acompliment. Ø  Millora.

Aquest sistema permet que l’organització pugui fer una avaluació de tots els punts anteriorment esmentats, per fer una millora de qualitat dels serveis que presta, la seva constant revisió dóna validesa al procés pel que un cop és superada se certifica el compromís (ja que està sotmesa a revisions anuals) per part de l’organització. Això implica que s’ha de prestar el millor servei i complir amb els estàndards elaborats per la mateixa organització internacional.

Actualment, segons ens consta, som la primera Policia Local que obté aquesta certificació de qualitat, i una de les molt poques de Catalunya.

La junta directiva de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre ha pres l’acord d’atorgar a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro un dels premis anuals de l’entitat, el Guardó de Qualitat, en reconeixement a la tasca per la implantació del Sistema de Gestió de Qualitat basat en l’ISO 9001:2015 i a la seva aportació i promoció turística a la Costa Brava. 

Aquesta feina que requereix estar dins de la normativa ISO, dóna l’oportunitat de tenir unes dades més reals i acurades de totes les actuacions policials, que en el període d’estiu, del 15 de juny al 15 de setembre, ens ha permés observar  que s’ha reduït els delictes en un 6’14% en comparativa a l’últim any. Hi ha hagut un total de 40 persones detingudes, les quals 8 han estat detingudes pels Mossos d’Esquadra i 32 per la Policia Local. A continuació fem un breu esquema per visualitzar aquestes dades amb més claredat:


§       Delictes contra el patrimoni:

      Furt: Reducció del 8,77%
      Furt lleu: Reducció del 7,05%
      Furt a l'interior del vehicle: Reducció del 28,57%
      Robatori amb violència o intimidació: Reducció del 23,81%
      Robatori o furt de vehicles: Reducció del 33,33%
      Robatori amb força a l'interior de vehicles: Reducció del 24%
      Robatori amb força a domicili: Augment del 7,02%

La Policia Local del municipi està compromesa amb la ciutadania i l’administració, i per tant seguirà per aquest camí de qualitat donant un servei professional i compromés a la ciutadania. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.