dilluns, 14 de maig del 2018

748 visites d'acollida i seguiment al Club de la feina de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró el 2017


Una de les eines centrals per a la gestió de la ocupació al nostre municipi és el Club de la feina, que de la mà d'ARO Impulsa (l'Àrea de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació) ha atès 748 visites, el 20% d'aquestes persones inscrites treballen o han treballat en algun moment de la seva sol•licitud, aquesta dada intueix una tendència de millora en l'índex d'ocupació efectiva. El servei s'ha replantejat el seu funcionament i ha apostat per la implementació de la intermediació i prospecció d'empreses, oferint un servei integral i proper, tant per les persones, com per les empreses.

El nou enfocament del Club de la feina, connecta l'oferta i la demanda d'ocupació a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, per tal d'afavorir la inserció i que aquesta sigui més eficaç. S'aposta un any més per la formació contínua, ajudant a potenciar les habilitats, tant personals com professionals i dotant d'estratègies a les persones que cerquen feina. Alhora també es dóna suport a les empreses, perquè trobin el perfil més adient a les seves necessitats.
Aquest any es compta amb la col·laboració de la fundació Acollida i Esperança, el servei compta amb un punt incorpora de la Caixa, i una tècnica que assumeix funcions de prospecció d'empreses. A més, s'ha incrementat en 3 hores l'atenció directa a les persones, i s'ha implementat una nova eina d'intermediació, la borsa de treball.

El club de la feina va adreçat:
-       Persones en recerca activa de feina del municipi.
-       Persones amb especials dificultats d'inserció.
-       Persones que estan ocupades i cerquen un canvi de feina o una millora laboral.

On es realitza? A l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, a ARO Impulsa - l'Àrea de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació (Segona Planta).

Horari:
Dimarts de 9H a 14H Atenció directa i inscripció al servei.
Dijous de 9H a 12H Atenció directa i inscripció al servei.
            de 9H a 12H Suport individual i recerca de feina.
            d'11H a 13:30H Espai d'Autoconsulta.

Com accedir a la borsa de treball?
La borsa de treball de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró forma part de la borsa de treball comarcal gestionada alhora per l'àrea de promoció econòmica i turisme de Consell Coamrcal del Baix Empordà, així els usuaris tenen més accés a les ofertes d'altres municipis. Web: www.baixemporda.cat/borsa.

S'han realitzat dues formacions especialitzades enfocades a la demanda del mercat:
-       Curs d'elaboració i conservació de frescos.
-       Curs de recepció, fidelització de clients i francès.

També té continuïtat el programa Platja d'Aro professionals, la finalitat d'aquest és afavorir l'ocupabilitat i estabilitat laboral, inserint a persones del municipi en atur i subvencionant, fins a un màxim de 6 mesos, la seva contractació a l'empresa. 15 persones han participat en el programa, les quals 10 encara segueixen amb el contracte de treball que es va originar gràcies a aquest.

El 2018 es seguirà treballant per adaptar-se a les necessitats socials i del mercat de treball, és així que es vol posar en marxa un nou servei dins del club de la feina, els dijous al centre cívic Vicenç Bou. Per una banda, les persones que facin el registre inicial al club de la feina en el servei d'acollida municipal, hauran de fer 10 hores de domini bàsic informàtic. Per altra banda, s'implementaran tutories de seguiment grupals, per a col•lectius amb perfils professionals similars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.