diumenge, 7 d’octubre del 2018

Les escoles de Castell-Platja d'Aro es sumen al Binding


Aquest curs escolar 2018/19 arriba amb novetats, i una d’elles és el projecte Binding. El projecte neix i s'inicia a la Universitat de Barcelona, consisteix a fer una observació i a l’hora un estudi de les dificultats que presenten els nens/es dins l'entorn escolar, derivat de la comprensió lectora. Per pal·liar aquest problema es duu a terme una metodologia de treball concreta, que la lideren experts i professionals com psicòlegs, pedagogs, logopedes entre d'altres. Binding ofereix als nens/es una alternativa d'aprenentatge i de treball dinàmic i lúdic que afavoreix la comprensió lectora, a través de la motivació i el benestar.

És una realitat que avui dia els nens/es tenen més dificultats d'aprenentatge, el 70% de les dificultats d’aprenentatge són derivats de la lectura, i aquests interfereixen significativament en el rendiment escolar i en un futur, en l’àmbit laboral. Aquesta esdevé com a conseqüència d'una alta taxa d'abandonament escolar, per tant, potenciar la lectura, la comprensió lectora, la concentració, el vocabulari, la concentració entre d'altres, aconsegueix  és que els nens/es millorin i puguin aconseguir l'èxit.

És una metodologia 100% adaptada a cada cas, concretament analitzant 3 aspectes:1- Desenvolupament cognitiu.2- Sistema Familiar.3- Entorn escolar.
Alguns indicadors que ens permeten identificar si un infant té dificultats amb la lectura són: Retard en l’adquisició del llenguatge, disminució de la motivació per anar a l’escola, dificultat per a memoritzar les lletres entren d’altres. La metodologia que s’utilitza és a través d’una plataforma informàtica, on es necessita sessions diàries de 10 a 15 min mitjançant Jocs lúdics, i un acompanyament personalitzat, aquestes sessions es realitzaran a l'aula i comptaran amb el següent protocol:1. Avaluació2. Intervenció: - sessió col·lectiva - sessió individual.3. Seguiment4. Avaluació Final
El seguiment es realitzarà amb el suport de la UB i els seus professionals, on supervisaran cadascuna de les fases anteriorment esmentades, per aconseguir l'èxit dels infants. Aquest projecte ve lligat al pla d'excèl·lencia que des de fa anys es segueix al municipi, aquests projectes innovadors donen oportunitats als nostres infants i volem oferir els millors mètodes per pensar en el seu futur.
Perquè volem que tothom tingui una lectura que li permeti gaudir, llegir és una de les habilitats clau per aconseguir l’èxit escolar, completar el camí acadèmic amb tranquil·litat i poder continuar amb l’aprenentatge al llarg de la vida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.