divendres, 5 de setembre del 2014

TOT PEL POBLE PERÒ SENSE EL POBLE


Les darreres inversions en operacions de maquillatge urbanístic -com les de la rotonda dels Cors, a l’avinguda s' Agaró; o la rotonda de la rèplica de Cavall Bernat a l’avinguda de Castell d’Aro- no són una inversió clau per impulsar una millora, ni en la condició ni en la cohesió, dels tres nuclis del municipi i no tenen l’alt valor d’atractiu turístic que l’equip de govern defensa.



Les obres encara estan inacabades -tot i haver estat actives durant el juliol i l’agost- i a les quals encara s’hi ha de sumar la nova adequació de la rotonda del pi i l’arranjament de la rotonda dels ocells que sumen un cost total de més de 150.000€, en espais que ja estaven ornamentats i que tenien l’acceptació dels ciutadans. A més, les palmeres que fins ara ornamentaven una d’aquestes rotondes no han arrelat bé en el nou espai i sembla que tindran mala fi.






Un municipi turístic necessita actuacions d’embelliment per atraure visitants, no ho dubtem; però no ens agrada, i ens preocupa, que per manca de criteri i de projecte per al poble i per als ciutadans, aquest equip de govern faci bandera d’altes despeses en obres a l’ajuntament, rotondes i llums de Nadal, quan les necessitats primàries dels ciutadans van per un altre costat. I això no vol dir que hàgim d’obviar les obres d’embelliment, però cal fer aquestes inversions en valors turístics i en la seva promoció sense perdre de vista en les necessitats dels veïns.

En l’àmbit de la inversió fa anys que perdent oportunitats, perdent partides que es podrien destinar a plans d’ocupació, a la promoció del comerç, al foment de l’emprenedoria, a mesures d’estalvi energètic o a necessitats prioritàries per als ciutadans, com ara la millora i la reparació de les voreres de diferents carrers del municipi, o la reparació i manteniment en condicions dels parcs infantils de tot el poble. Aquestes són mesures que no només milloraran la qualitat de vida de tots els veïns de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s'Agaró, sinó que ampliaran les perspectives de progrés del sector turístic. Per contra, l’equip de govern de CiU i PP, encapçalats per Joan Giraut, segueixen practicant un elitisme polític que deriva de la seva desconfiança cap a la ciutadania, fent seva la màxima del despotisme il·lustrat: tot pel poble però sense el poble.

Entrevista al 'Precs i Preguntes' TV Costa Brava a Maurici Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.