divendres, 9 d’octubre del 2015

100 dies de govern, l’inici de moltes coses.

Aquesta setmana assolirem els 100 dies des de que varem entrar a govern a l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, dies que ens han servit per situar-nos a les àrees que des del grup municipal socialista ens toca gestionar, però també de la resta d’àrees que amb corresponsabilitat gestionem amb la resta de l’equip de govern. Molts són els reptes als que, com tots sabeu, ens varem comprometre a tirar endavant en els propers anys de mandat,  reptes amb prioritats clares com la lluita contra l’atur, la millora de tracte als veïns des de la informació, la proximitat i la participació, la reducció de la pressió fiscal, la millora de la vila turística i la protecció dels nostres joves amb polítiques d’educació, ocupació i vivenda, reptes per els que hem començat a treballar des del primer moment.

En aquestes setmanes hem demostrat voler governar de la mà dels veïns, apropant-nos i mostrant-nos amb la màxima accessibilitat per resoldre problemes del dia a dia en seguretat ciutadana, mobilitat, associacionisme, urgències socials, serveis al ciutadà, accions turístiques o culturals i problemes urbanístics entre molts altres temes. Es clau i ho ha de seguir essent que els veïns puguin apropar-se sempre que vulguin a presentar problemes i a compartir punts de vista i a més que ho facin amb la màxima informació, per això estem preparant un portal de transparència que ha de servir per què en pocs mesos l’accés a la informació pública estigui garantit, i el dret a l’accés per part del ciutadà es pugui gaudir totalment i de forma on-line a més de presencial. A més cal apuntar que des de principi de legislatura totes les meses de contractació compten amb la presència i seguiment de tots els grups municipals –tant de govern com oposició– fet que garanteix la transparència i el bon desenvolupament de tots els concursos públics.

No podem estar contents del tot, a dia d’avui comptem amb una taxa d’atur del 10,16% i a data d’1 d’octubre tenim 481 ciutadans inscrits a l’atur. Creiem que la formació, l’assessorament en la emprenedoria, la inversió externa que hem de ser capaços d’atraure, l’adscripció a plans d’ocupació i el foment fiscal per a la contractació i per a l’autoempresa han d’ajudar a que aquesta taxa es redueixi. Des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació s’està engegant un projecte transversal de dinamització econòmica de la mà de totes les associacions empresarials del municipi, un projecte de participació que ha de garantir accions de millora en els sectors cabdals de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró com són la restauració, el comerç, els allotjaments turístics o l’oci, i que ha de fomentar més i millor activitat i per tant activar la ocupació. Una ocupació en uns serveis que volem de qualitat, i amb els que a través de la formació ajudarem a professionalitzar els sectors més sensibles, com pretenem fer amb la línia de col·laboració amb la Universitat de Girona que s’encetarà aquest novembre amb el Diploma d’Especialització en Habilitats Comercials per els Serveis Turístics.

Els reptes com us podeu imaginar són immensos, a més de voler incorporar un nou model de gestió pròxima i participativa cal donar solució als problemes diaris, alhora que repensar i enfortir allò que ja fem però podem fer millor. Estem reorganitzant la gestió del banc d’aliments, replantejant aspectes importants de la mobilitat en el municipi,  treballant molt a prop del personal de l’Ajuntament per donar més i millors serveis, preparant projectes de participació per diversos àmbits com la definició d’equipaments o per definir estratègies comuns entre àmbit privat i públic en la definició de l’espai turístic que volem, aproximant centres formatius com la UOC o la UNED al nostre municipi, millorant els serveis de neteja als tres nuclis o ampliant i millorant els serveis del club de la feina.

Tal i com exclamàvem durant la campanya de les eleccions municipals hi ha #moltperfer en el nostre municipi, sabem on volem anar, i tenim com a prioritat els compromisos explicats a tots els veïns, volem seguir comptant amb tots els ciutadans en el dia a dia per que ens cridin l’atenció sobre allò que no va bé, però els volem també al costat fent-los corresponsables de les decisions més transcendents per la nostra vila. Junts podem fer un poble millor, seguim treballant plegats, aquests 100 dies són just l’inici de moltes coses. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.