divendres, 9 d’octubre del 2015

Parcs infantils municipals, com els mantenim.

Són diversos els veïns que en les darreres setmanes s’han apropat a nosaltres físicament o via xarxes socials per mostrar la seva inquietud sobre el manteniment dels parcs infantils. Davant les diverses realitats a les que ens afrontem en el seu manteniment diari voldríem explicar-vos les opcions que tenim i com hem de resoldre el seu manteniment continuat en el mig termini.

Per un costat i com és conegut per la majoria dels veïns, en els darrers mesos s’han incorporat una sèrie de parcs nous que han vingut a substituir aquells que, a priori, estaven en condicions de més degradació o desgast. Com és lògic en qualsevol compra i contracte aquests nous parcs infantils venen amb garantia, en aquest cas d’un any, i per tant si durant aquest temps algun d’aquests parcs presenta alguna esmena a fer o manca de seguretat, es requereix a la empresa per què ho reparin en un termini inferior als quinze dies. Un exemple d’una actuació com la que comentem ha estat al parc de la plaça Poeta Sitjà a Castell d’Aro, a on es varen retirar unes peces que podien ser perilloses ja que se’n podia produir un mal ús i en dues setmanes la empresa fabricant es va ocupar de reinstal·lar-les reforçant la seva seguretat.

Per un altre costat tenim aquells parcs no renovats darrerament, amb els que podem actuar de dues formes en el moment en el que es detecta que esta malmès. La primera acció sempre és desmuntar, si és possible, la part de l’equipament que no esta en condicions; si no és desmuntable el que solem fer és precintar per així prevenir accidents. Acte seguit podem demanar les peces, esperar que ens arribin i muntar-les des de la Brigada Municipal, una acció que normalment és lenta però econòmica. L’altre opció és trucar a la empresa que va instal·lar el  parc infantil en el seu moment i contractar-los per a la seva reparació, una opció un pèl més ràpida però econòmicament més cara. Que fem una cosa o una altre depèn de diversos condicionants: del volum de feina de la Brigada, de la complexitat del parc, de la despesa pressupostària o de l’agilitat de tràmit en tota la gestió de la identificació de les peces a reparar, la seva retirada, la seva comanda, els enviaments o la seva col·locació.

Com podeu veure, o si més no es la nostra forma de veure-ho, no trobem positiu per el nostre poble ni per els veïns que tinguem parcs que estiguin mancats de manteniment durant setmanes i mesos per problemes diversos en la gestió de la seva reparació. Essent conscients doncs de la prioritat i agilitat que ens hem d’autoexigir per resoldre amb immediatesa aquests manteniments, la idea que tenim des de l’equip de govern és externalitzar el manteniment dels parcs un cop s’acabi la garantia d’un any dels parcs nous. Això ens permetria garantir un manteniment continuat, òptim, ràpid i econòmic; de mentre però estarem a sobre de les necessitats immediates de reparació per intentar agilitzar al màxim la reparació dels elements que no garanteixen el bon ús dels nostres parcs infantils.


Seguim a la vostra disposició!

1 comentari:

  1. Mantenir els nostres parcs infantils en les millors condicions és imprescindible per a la seguretat dels infants.
    BONA FEINA!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.