dijous, 25 de febrer del 2016

Dinamització Comunitària i Participació ciutadana 2016.

La regidora socialista Mónica Rios, dins de la seva regidoria aposta per donar continuïtat als projectes que es duen a terme dins del centre cívic i d’altres que estan estretament vinculats amb la ciutadania, és així que l’objectiu és proporcionar serveis adequats i adaptats a les necessitats de la població de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. 

El programa de dinamització comunitària s’ha incrementat en un 62’38%  dins del pressupost i agrupa un seguit de projectes que donen serveis a diferents col·lectius.

El projecte de prevenció i benestar de la gent gran augmenta la seva partida en 87.100€ . Aquest vol oferir un servei d’adaptació i apropament a la gent gran, és així que s’incorpora un vehicle adaptat per tal d’apropar als participants de les activitats del centre cívic a aquest espai, i poder accedir als serveis. L’apropament farà que la seva integració sigui possible en aquest entorn.  Per tal d’ajustar i perfilar encara més els serveis de la gent gran, es realitzarà un estudi i diagnosi de les problemàtiques i les realitats del col·lectiu de la gent gran per tal de fer front a les necessitats i vulnerabilitats d’aquest col·lectiu.

El projecte de suport a les associacions s’incrementa en el pressupost un 46’28% amb projectes que milloren les relacions i interaccions amb les entitats, estar més a prop i poder oferir diferents formacions, activitats i suport donarà valor i prestigi a les entitats del municipi, proporcionant un espai de creixement i dotar-los d’eines per apoderar-los.

El projecte de participació ciutadana, que vol donar un impuls a la participació del ciutadà al municipi, té una partida de 40.000€ en el pressupost, aquesta inversió vol tenir una gran influència en la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, i conjuntament amb la coordinació i el treball transversal d’altres àrees de l’Ajuntament, es vol realitzar un Pla d’equipaments per planificar amb visió de futur.  A més a més, a principis de 2016 es realitzarà la segona fase del procés participatiu per tal d’acabar d’establir els usos del Nou Centre cívic de Castell-D’Aro, amb els serveis tècnics de l’Ajuntament i l’empresa dissenyadora del projecte i la ciutadania. Hi ha altres processos participatius amb els quals estan en una primera fase de recollida d’informació, que mesura que s’engeguin i agafin forma s’anirà informant de la seva evolució. La voluntat de l’equip de govern és acostar l’administració a la ciutadania i que tinguin accés a les decisions, establint coresponsabilitats, recollint les seves preocupacions, necessitats i valors.  Apostar per noves polítiques de transparència i el fet que la ciutadania pugui intervenir per exercir el seu dret a vot i poder participar en processos del poble donarà utilitat i funcionalitat als espais del municipi. 

El projecte d’investigació Valor Humà, és un projecte que es va adjudicar al mes de maig, i es va signar un conveni de col·laboració amb la Universitat Ramón Llull per portar a terme la investigació sobre el treball socioeducatiu fet al municipi en els darrers 15anys. S’ha pressupostat  20.300€ per tal de fer suport a la transcripció i tractament de dades, elaborar el material gràfic (guia metodològica i vídeo) i organitzar la Jornada de presentació dels resultats sobre l’estudi.

El projecte de la comissió de la convivència es pressuposten 3000€ per a realitzar les segones jornades per als professionals que treballen al municipi als serveis socioeducatius i per tant dotar-los de formació i coneixement en l’àmbit social.


Per concloure també hi trobem els projectes com l’aula d’adults, les activitats del centre cívic, el projecte de convivència entre d’altres, una àmplia gamma per seguir treballant per la gent i amb la gent, un seguit de propostes per oferir la millor qualitat de serveis, el més adaptat possible a les necessitats del col·lectiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.