divendres, 11 de juliol del 2014

Ciutadans de segona



Amb la temporada d’estiu iniciada de nou, i en un moment on la població al nostre municipi arriba a unes 100.000 persones, dels quals la majoria ens vénen a visitar per breus dies, ens veiem amb el deure i la necessitat de garantir una estada que compleixi expectatives i fomenti una visita activa i a poder ser de continuïtat que permeti renovar visites en un futur proper. Una estada on tots els ciutadans empresaris o comerciants han de poder tenir les mateixes oportunitats per arribar al visitant de la millor forma i aspecte possible en igualtat de condicions.



Desde el grup municipal del PSC de Castell - Platja d’Aro hi ha un aspecte important i que ens preocupa enormement, la pèssima i arbitrària gestió que s’està fent des de l’equip de govern format per CIU i PP de la ocupació de la via pública. Ja l’any passat apuntàvem en aquest mateix bloc que les terrasses s’estenien sense cap mena de conciliació, a través d’un reglament que deixava que fos l’equip de govern qui tingués la darrera paraula sobre el que posa o no a la via pública, cosa que genera una certa perplexitat, doncs va en contra del principi d’igualtat entre empresaris i emprenedors, per no estar definides les regles del joc amb transparència i rigor.



Aquest any es suma a la gestió arbitrària una permissivitat que permet infraccions molts greus en la ocupació de via pública, fent cas omís d’un informe negatiu expedit per l’arquitecte municipal, i beneficiant només a alguns dels empresaris o comerciants del nostre municipi, entre ells empreses participades per membres de l’equip de govern.



L’informe tècnic expedit al respecte conclou el següent i és molt clar: DESESTIMAR la concessió d’una moratòria de 24 mesos, ja que NO és COHERENT amb la normativa actual ni amb la pretèrita i, en tot cas, la redacció d’una eventual modificació no ha de necessàriament preveure moratòries o TRACTES ESPECÍFICS d’aquelles instal·lacions que no compleixen amb normatives pretèrites o futures.



La resposta del nostre govern ha estat concedir la moratòria a quatre establiments del municipi, com hem dit dos d’ells vinculats molt directament a membres de l’equip de govern, mentre que d’altra banda obliguen a altres empresaris i restauradors a complir estrictament la legalitat d’acord a la ordenança de via pública i modificar les seves terrasses, tendals i altres instal·lacions; és així fins i tot quan hi han molts d’aquests que incompleixen en faltes considerades lleus, a diferència dels que els hi ha estat concedida la moratòria i incompleixen amb faltes molt greus.



En conclusió, en aquest municipi està clar que per aquest govern hi ha ciutadans de primera i de segona. Alguns han de complir la llei i d’altres pel que sembla es situen per sobre del bé i del mal quedant fora l’interès general. La resta, el que dèiem, ciutadans de segona.

Notícia al Diari de Girona
Notícia TV Costa Brava 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.