dimarts, 23 d’agost del 2016

Comença la redacció del Pla Director d’Equipaments de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

La regidoria de Dinamització Comunitària i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró encapçalada per la regidora Mònica Rios, de la mà de la regidoria d’Urbanisme, amb un enfoc que abastarà totes les àrees de l’Ajuntament,  han iniciat el procés de redacció del que serà el primer Pla Director d’Equipaments del nostre municipi, i que s’elaborarà al llarg de la tardor i l’hivern.

El Pla Director d’Equipaments és una eina de planificació global que ha de recollir les necessitats i disponibilitats del nostre municipi en matèria d’equipaments i es pot vincular a un pla d’inversions a curt, mitjà i llarg termini per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves.

Les inversions en equipaments les concebem actualment com un procés continu que comença en el moment en el qual pensem què volem que sigui el nostre poble i quines inversions cal fer per arribar-hi, i que finalitza en el moment en què els equipaments que es van construir amb aquell objectiu concret es troben en funcionament i presten el servei per al qual havien estat pensats.

Dins aquest cicle inversor de l’obra pública, el Pla Director d’Equipaments és una eina que s’emmarca clarament en la primera fase del cicle, la fase de promoció: on som ara i cap a on volem anar? El Pla director d’equipaments analitzarà la situació actual dels equipaments de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i farà un treball de prospectiva, partint d’unes hipòtesis demogràfiques d’evolució de la població i del planejament urbanístic vigent, i analitzarà les obligatorietats de prestació de servei i els estàndards disponibles, considerant les voluntats municipals per finalment proposar un pla per a l’adequació, l’optimització, l’ampliació o la creació de nous equipaments públics.

La finalitat d’aquest pla és actuar per determinar equipaments, des de la seva ubicació, la seva funcionalitat, l’adaptabilitat, les millores que es poden realitzar, nous plantejaments, noves línies, entre d’altres; que ajudaran a dibuixar un nou model de poble que doni respostes a les necessitats de la ciutadania en relació als equipaments municipals.  Per tal d’elaborar aquest pla serà necessari la participació de veïns i usuaris a més de la participació d’agents diversos com representants polítics, tècnics locals i d’altres administracions, agents socials, econòmics o territorials.

L’empresa contractada per la elaboració del Pla Director d’Equipaments és Neòpolis,  que s’encarregarà de realitzar aquest projecte ambiciós, que donarà forma al poble, a partir de sessions de debat, diàleg i discussió de forma interactiva, dinàmica i analítica, per obtenir uns resultats reals i clarificadors a l’hora d’atorgar funcionalitat al municipi. Redissenyar, estructurar, enfocar, definir, transformar, crear i determinar els equipaments municipals, d’ara i de futur, és donar valor i apostar positivament pel canvi, ja que aporta sentit i coherència a la distribució del poble.


Amb la participació de tothom estem segurs que podrem definir el poble que volem entre tots, i crear un projecte de futur per Castell d’Aro,Platja d’Aro i S’Agaró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.