diumenge, 11 de setembre del 2016

Manifest Diada Nacional de Catalunya

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya és una oportunitat de refle­xió sobre el present i el futur del país, des d’una fer­ma voluntat d’unitat civil del nostre poble, forjada en la convivència, el respecte i la reivindicació.

Afrontem enguany la Diada des dels neguits encara causats per la crisi econòmica, l’atzucac en què es troba l’en­caix de Catalunya a la resta d’Espanya i les incerteses creades per la situació europea i internacional.

Per això és important aprofitar la Diada per reflexio­nar, per cridar a un debat col·lectiu, respectuós i serè sobre quines són les millors opcions per construir un país millor i una societat més lliure i més segura, més pròspera i més justa, solidària i avançada.

Cal crear entre tots les condicions instituci­onals, polítiques, econòmiques, socials i culturals per assegurar el progrés del país i de tots els ciutadans, probablement és un camí difícil, però hem viscut circumstàncies pitjors en les quals la determinació de molts ciutadans han permès reeixir.

Nosaltres els Socialistes Catalans som  federalistes perquè creiem en la col·laboració entre els pobles, sols l’èxit del procés de construcció europeu, en el que una nova Espanya democràtica i reconciliada amb el seu caràcter plurinacional tingui un paper actiu, seran garantia completa de les nostres llibertats nacionals i civils.

Són moltes les coses que ens uneixen als catalans i les catalanes i convé fer-ne bandera precisament amb motiu de la celebració de la nostra Diada Naci­onal. Només des de la recerca per­manent d’amplis consensos i majories podrem fer avançar el conjunt de la nostra societat i assolirem la necessària millora del nostre autogovern, del nostre finançament i d’un nou pacte amb la resta de pobles d’Espanya capaç de garantir convivència, respecte, diàleg i entesa.

Veïns de Castell d’Aro, de Platja d’Aro i de s’Agaró, celebrem la nostra festa nacional entorn a la senyera i el nostre himne. Reflexionem sobre els camins que tenim davant. Afirmem, avui més que mai, el nostre patriotisme en la fermesa de les nostres conviccions i  en l’amplitud d’un sentiment compartit per tots els catalans que és necessari preservar.

Visca Catalunya!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.