dimarts, 13 de desembre del 2016

Gent activa: la Gent Gran crea xarxa al Municipi.

 La Gent Gran cada vegada se sent més activa, té vitalitat i vol una societat que els hi permeti tenir espais de coneixença, per compartir i crear la seva pròpia xarxa. Des del Centre Cívic se’ls proporciona un espai, d’escolta i d’acompanyament, juntament amb les associacions, per tal d’organitzar activitats adequades a les seves necessitats. Des de fa un any i mig s’ha creat un nou projecte de prevenció i benestar de la Gent Gran, on s’emmarquen moltes de les activitats que es programen durant l’any 2016-2017.

Una mostra de les activitats que es realitzen dins d’aquest projecte són les següents:

-      - La Piscina: aquesta es realitza al complex esportiu Riembau, de dimarts a divendres de setembre a juny. Una manera de fer esport i sentir-se actiu, es disposa de transport gratuït i la possibilitat de sol·licitar una subvenció per a jubilats i pensionistes.
-    - Tallers de memòria i estimulació cognitiva: Són els dijous i els divendres  d’octubre a juny, l’objectiu és potenciar el manteniment i la millora de la memòria, a través d’activitats, tallers i xerrades, les inscripcions són gratuïtes.
-      - Punt de trobada de la gent gran: aquest espai proporciona vincle i gaudir de la companyia i realitzar diferents activitats organitzades amb altres persones, com per exemple: cinefòrums, xerrada - col·loqui amb Alcalde i Regidors, entre d’altres. En horari de 16h a 19h
-        - Ball de tarda amb música en viu, cada dissabte (a partir del 2017) des d’octubre fins al juny en horari de 18h a 20h.
-         -  Concurs literari per Sant Jordi.
-       - Activitats intergeneracionals: aquestes es realitzen d’octubre a maig, per promoure l’intercanvi de coneixements i experiències entre persones de diferents edats com: l’hort a l’escola els estanys, activitats conjuntes amb l’Espai Jove, entre d’altres.
La segons fira intergeneracional que es realitzarà el dilluns 29 de maig de 2017.
-      - La celebració de la quinzena de la gent gran, gent activa. Per tal de realitzar diverses activitats destinades a la gent gran, del 29 de maig a l’11 de juny, coincidint amb la festa homenatge a la vellesa.
-          - Servei de transport subvencionat per tal de participar en les activitats destinades a la gent gran.

Aquest projecte es vincula amb altres serveis i associacions del municipi, destacar la gran tasca que fan les diverses associacions de la gent gran, tant de Platja d’Aro com la de Castell d’Aro, aquestes realitzen diverses activitats com balls de saló, informàtica, gimnàs, ioga, tai-txi, excursions... pots fer-te soci apropant-te al Centre Cívic Vicenç Bou els dilluns, dimecres i divendres de 17h a 19h i al Centre Cívic Ca la Rafaela els dimarts de 16h a 19h; un ampli ventall de projectes i serveis que ajuden a la integració i a la participació. Per qualsevol consulta també podeu posar-vos en contacte amb la regidora Mónica Ríos demanant cita prèvia a l’Ajuntament 972.81.83.41.

El projecte de prevenció i benestar de la Gent Gran té un pressupost de 87.000€, aquest curs el cost real de la partida ha estat de 70.882,33€ l’únic ingrés que obté aquest projecte és de 1.416€ en concepte dels acompanyants del dinar de la gent gran emmarcat en la setmana de la vellesa. És així, que el cost del servei l’assumeix un 98% l’Ajuntament, per tant, fer incís que el govern vol mantenir tots els serveis que es vinculen des del Centre Cívic, ja que és aquí on es crea el vincle, la xarxa i el sentiment de pertinença, d’un poble que té un compromís i una implicació activa, tant amb els ciutadans com per la vila.

La gent gran ha de generar xarxa i poder desenvolupar-se activament i sense cap dificultat en el seu municipi, i tenir un contacte actiu amb tots els actors, aquest ajuda a la convivència i a la integració de tots dins del context. Teixint oportunitats, i oferint espais de relació és allò que es vol transmetre per part de l’administració, oferint igualtat de condicions i oportunitats, a partir d’aquí també transformar formats i festivitats com n’és la festa de Nadal; aquest any 2016 hem ofert un nou format, integrador i consensuat amb la nostra gent gran. Estem segur que treballar amb ells i per ells és la millor forma de seguir creant xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.