dimarts, 12 de setembre del 2017

Manifest de la Diada Nacional de Catalunya del PSC de Castell-Platja d'Aro

La celebració de la Diada Nacional és oportunitat de reflexió sobre el present i el futur del país, des d’una ferma voluntat d’unitat civil del nostre poble, forjada en la convivència, el respecte i la reivindicació. La Diada, com ho és la senyera de tots, constitueix la representació de tot allò que ens uneix com a catalans per damunt de les lògiques discrepàncies d’una societat plural i democràtica. Volem que la Diada –com la senyera– continuïn sent els símbols d’aquesta unitat civil que les nostres institucions d’autogovern han de preservar amb cura i tenacitat.

Els socialistes catalans volem aprofitar la Diada Nacional per reiterar que l’encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya té solució. És possible defensar els drets de Catalunya en una Espanya democràtica i respectuosa de la diversitat nacional.

Els problemes són reals i són de fons. Estan relacionats amb el finançament, amb la distribució de les competències, amb la capacitat de participar en la definició de les polítiques estatals i europees, amb la defensa de la nostra singularitat cultural i lingüística. Estan relacionats sobretot amb el reconeixement, des d’Espanya, de les aspiracions nacionals catalanes. I amb el reconeixement recíproc, des de Catalunya, del marc constitucional i estatutari que regula les nostres institucions.

Són moltes les coses que ens uneixen als catalans i convé fer-ne bandera precisament amb motiu de la celebració de la nostra Diada Nacional. Només des de la unitat, des de la recerca permanent d’amplis consensos i majories podrem fer avançar el conjunt de la nostra societat i assolirem la necessària millora del nostre autogovern, del nostre finançament i un nou pacte amb la resta de pobles d’Espanya capaç de garantir convivència, respecte, diàleg i entesa.

Els Socialistes de Catalunya seguim compromesos a assolir aquest nou pacte a través d’una reforma federal de la Constitució espanyola, fidels al nostre compromís permanent amb el catalanisme popular,que és transversal, acollidor i progressista, que cerca la màxima unitat entre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i una relació fraternal amb la resta de pobles d’Espanya. No hi ha ingenuïtat en aquesta convicció, ni encara menys quietisme o conservadorisme, és la ressonància de les veus i l’acció dels patriotes que ens han precedit. Som federalistes espanyols i federalistes europeus, perquè creiem en la col·laboració entre els pobles i no en la confrontació i la competència destructiva.

Veïns de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, celebrem la nostra festa nacional entorn a la senyera i el nostre himne. Reflexionem en aquesta hora difícil sobre els camins que tenim davant, i evitem la divisió que ens pot afeblir. Afirmem, avui més que mai, el nostre patriotisme en la fermesa de les nostres conviccions i en l’amplitud d’un sentiment compartit per tots els integrants de la nació que és necessari preservar. 


Visca l’Onze de Setembre!!    Visca Catalunya!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.