dilluns, 25 de setembre del 2017

EL NOU SERVEI DE TRANSPORT ALS CENTRES DE DIA: Funcionament i regulació

Des de’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, a iniciativa de l'Àrea de Benestar Social, posarem en funcionament abans de final d'any un servei de transport als centres de dia, com són els de Sant Feliu de Guíxols, Palamós o la residència Bellamar. A continuació posem en coneixement allò més rellevant del reglament  d’aquest servei, aprovat al Ple Ordinari del passat 20 de setembre,  per tal que pugueu començar a conèixer els detalls de funcionament i regulació. 

El Transport de centre de dia recollirà/portarà als beneficiaris de Castell d'Aro, Platja d'Aro o S'Agaró a la porta del seu domicili, el servei funcionarà de dilluns a divendres excepte festius, i tindrà un itinerari/horari marcat (8h a 14h i de 15h a 18h). El transport disposarà de nou places més un conductor i un acompanyant.

Podran sol·licitar aquest servei  les persones que compleixin les següents condicions:
  1. Estar empadronat/ada i residir al municipi de Castell-Platja d’Aro i S’agarò.
  2. Assistir a alguns dels centres de dia següents:
·         Palamós gent gran
·         Sant Feliu gent gran
·         Centre de dia residència Bellamar

Les sol·licituds del servei es dirigiran a l'Àrea de Benestar Social i hauran d’anar signades per la persona peticionaria o, si s’escau, pel representant legal, adjuntant la documentació següent:
·         Fotocòpia DNI/ NIF/NIE/passaport de la persona beneficiaria.
·         Certificat d’empadronament.
·         Certificat d’assistència al centre de dia.
·      Acreditar els ingressos de la unitat de convivència a través de declaració de renta, certificat de la/les pensions, moviments bancaris.

Un cop analitzat l’estudi econòmic amb la documentació presentada es valorarà el cost  que el sol·licitant ha de pagar pel servei tenint en compte els següents ingressos:.
             ·         Ingressos inferiors a 12.883€/ anuals per sol·licitant o 25.760€/ anuals per unitat familiar el servei serà gratuït.
·         Ingressos superiors a 12.883€/ anuals per sol·licitant o 25.760€/ anuals per unitat familiar el servei tindrà un cost de 3€ per viatge.

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró va observar a través de la regidoria de Benestar social que aquest servei era necessari i es valora molt positivament la implementació d’un transport als centres de dia amb la finalitat de poder cobrir algunes necessitats que s'han detectat a través dels suggeriments fets a la comissió de gent gran, o a les entrevistes amb els usuaris dins de serveis socials.


Aquest servei vol millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen a la vila i que són destinataris del servei, i puguin accedir a un recurs que els hi fa un benefici molt gran, i que molts cops no poden ni troben la manera d’accedir-hi, per tant l’administració ha posat al seu abast aquests serveis per millorar la seva accessibilitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.