dimarts, 4 de novembre del 2014

Les ordenances aprovades no són útils per resoldre els problemes del municipi

Des del PSC de Castell-Platja d’Aro S’Agaró proposem fer una revisió cadastral del municipi per adaptar els valors immobiliaris a la realitat actual i aplicar sistemes de pagament fraccionat de l’IBI per afavorir el pagament de l’impost sense perjudicar les famílies amb pocs ingressos.

Al ple del dia 22 d’octubre es va portar a debat l’aprovació inicial de les ordenances 2015 per Castell-Platja d’Aro S’Agaró. Es van aprovar amb els únics vots a favor de l’equip de govern de CiU i del PP. Confirmen l’esgotament del projecte municipal de l’alcalde Giraut. L’alcalde Joan Giraut ha esgotat un projecte polític vell que ja no té idees noves. Són ordenances que no afronten els problemes del municipi i, per tant, no aporten solucions ni l’embranzida que el nostre municipi necessita. Els comptes anuals permeten rebaixar la pressió fiscal i no s’ha fet. S’hauria d’haver introduït modificacions per facilitar la vida a les persones amb dificultats econòmiques. I s’ha deixat escapar l’oportunitat d’estar al costat de nous projectes de dinamització de l’activitat econòmica.

Les ordenances no tenen present el principi d’igualtat que empara tots els ciutadans i ciutadanes i  s’estableixen categories en funció del temps de residència al municipi. L’equip de govern manté vigent la condició d’haver d’estar tres anys empadronat per accedir a la bonificació en serveis com la llar d’infants o les beques menjador. Això és, de fet, una discriminació perquè es limiten els drets de la gent en funció d’una condició, la residència de llarga durada, que no hauria de ser la més prioritària.

Tampoc no podem donar suport a què ara es faci pagar per gestions que fins fa poc eren gratuïtes. L’equip de govern ha deixat passar el temps sense donar cap explicació sobre la pujada de la taxa d’escombraries. Aquí s’ha actuat malament. El govern va dir que canviaria els abocadors. Va fer avançar el pagament al conjunt de veïns i veïnes. I això no s’hauria hagut de fer així. Legalment: primer es porta a terme canvi explicitat i, després, la gent pot assumir-ne el cost. Però no abans. Aquesta acció probablement vulnerava la llei que ajusta el preu de la taxa al cost del servei.

L’equip de govern es felicita per haver acumulat un estalvi de 50.000€ arran d’aplicar una pujada del 10% de la quota de la llar d’infants. Aquest estalvi pagat amb els diners de tothom és el mateix al que s’ha dedicat a pagar part de la construcció d’una rotonda. S’equivoquen les prioritats. Es gasten diners en polítiques d’aparador, d’embelliment d’una part del municipi, i s’agreuja un problema de fons com és el desballestament dels serveis a les persones i el benestar de les famílies de Castell-Platja d’Aro.


En conclusió, l’equip de govern de CiU-PP de Joan Giraut té un projecte esgotat sense idees noves, que està marcat pel continuisme inoperant que desaprofita oportunitats. Ni s’han fet les inversions que el municipi necessita, ni s’incentiva l’economia, ni s’aposta per un equilibri que contribueixi a la igualtat d’oportunitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.