dimecres, 9 de març del 2016

Benestar Social i Salut Pública 2016.

Aquest pressupost liderat per la regidora socialista Pilar Ferrero, és ajustat i fet a mida, ja que cobreix les necessitats que poden tenir les persones que viuen al municipi de Castell-Platja D’Aro i S’Agaró. 

Cada vegada s’aposta més per a fer programes de prevenció, per tant és prendran mesures específiques conjuntament amb l’Àrea de Promoció econòmica, empresa i ocupació, per ajudar als ciutadans més desafavorits i que pateixen l’atur, amb paquets de formació específics i un nou servei de gestió d'oferta i demanda laboral així com nous plans d'ocupació.

El  pressupost es regula en diversos serveis perquè les partides siguin més equilibrades i equitatives, el servei d’àpats a domicili ha disminuït considerablement la demanda i per tant la partida, i s’apuja la partida de neteja bàsica a domicili, ja que n’hi ha més demanda del servei. Així mateix es mantenen partides pressupostàries importants com són les ajudes a menjador, llar d'infants o casals; o els ajuts i auxilis econòmics d'urgència que representen un total de 109.000 €.

La partida del banc d’aliments també augmenta, passant d'11.000 € a 20.000 €, després de totes les modificacions i progressos entre els voluntaris amb la gestió del servei donant una altra visió. A més es pensa a equilibrar la dieta amb l’entrega de nous aliments que ajudaran a l’alimentació i nutrició infantil.

Les subvencions normatives a les diferents associacions i fundacions que estan treballant al municipi puja la partida un 14,62% cobrint les necessitats que han demanat cadascuna d’elles. Alhora es preveu fer un estudi sociodemogràfic que ens ajudi a tenir una visió més global de la situació real del municipi, dels seus nuclis i de les persones que hi convivim.

En definitiva és un pressupost pensat per a solucionar problemes dels veïns però també per a fer prevenció, per tal d’afavorir als ciutadans que pateixin desigualtats i dels problemes socials que sorgeixin. 

Una mesura que es durà a terme serà la transparència, seguiment i proximitat dels projectes de les ONG’S que des de l’ajuntament se’ls ha dotat d’una ajuda econòmica per executar els seus projectes a les zones més vulnerables. S’apostarà per un apropament entre les ONG’S i els ciutadans de la vila, fent accions a través de tríptics, xerrades i altres per tal d’informar dels treballs que es realitzin i per tant que es pugui visualitzar la tasca. A més, també s’apostarà per a respondre amb més rapidesa a les campanyes d’emergència social, per tant disposar d’una partida perquè cada cop que hi hagi una emergència es pugui actuar ràpidament i amb eficàcia.


Des de l’àrea de promoció de la Salut s’ha habilitat una partida per a donar suport a les propostes de la comissió de la salut, considerem que la salut és un valor social de primer ordre i un dret fonamental de la ciutadania que haurem de preservar i garantir una societat més justa i amb més igualtat social. És un treball transversal i des de les diferents àrees de l’ajuntament es treballa perquè els nostres ciutadans i ciutadanes puguin tenir una vida saludable i alhora millorar la seva vida quotidiana. . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.