dimarts, 25 d’octubre del 2016

Els costos de la nostra Casa Lila.

La Casa Lila de Castell d’Aro i Platja d’Aro ofereix a infants del nostre municipi espais lúdics i educatius basats en el lloc lliure on els nens i nenes aprenen a créixer, a crear, a compartir i a relacionar-se, i a on es treballa a partir de racons de jocs i activitats que van des de l’espai per fer deures, els jocs esportius, els tallers de cuina, la celebració de festes tradicionals, excursions i moltes altres activitats.
L’Àrea d’Infància de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro és des d’on es gestiona i es treballa per donar un servei d’excel·lència ajustat en base a les diferents edats dels participants i amb horaris adaptats a la jornada intensiva de les escoles i l’institut del municipi. Per aquest curs 2016-2017 la Casa Lila de Castell d’Aro i de Platja d’Aro ofereixen un total de 250 places públiques, 88 a Castell d’Aro i 162 a Platja d’Aro, adreçades a infants amb edats d’entre 3 i 14 anys dividits en tres grups: els de 3 a 8 anys, els de 8 a 12 anys (prejúniors) i els de 12 a 14 anys (júniors) . Dóna servei tot l’any, de dilluns a divendres, des del 3 d’octubre i fins el 2 de juny i en un horari de 16h a 19h.     
Actualment les quotes fins a desembre de 2016 són de 57€ anuals per empadronats que assisteixin 2 dies a la setmana (124€ per a no empadronats),  de 84€ anuals per empadronats que assisteixin 3 dies a la setmana (185€ per a no empadronats), i de 141€ anuals per empadronats que assisteixin 5 dies a la setmana (309€ per a no empadronats). Amb l’aprovació de les noves ordenances fiscals per al 2017 els preus s’actualitzaran i, a més, s’incorporarà la possibilitat de fer inscripcions d’un dia o de 4, quedant les quotes de la següent manera:
1 dia/setmana: 29€/anuals
2 dies/setmana: 57€/anuals
3 dies/setmana: 85€/anuals
4 dies/setmana: 113€/anuals
5 dies/setmana: 141€/anuals
Unes quotes que no arriben a cobrir la totalitat del cost del servei, que ve complementat per una petita subvenció de la Diputació de Girona i l’aportació municipal. En aquest sentit la voluntat d’aquest escrit és la d’explicar els costos i balanç econòmic del servei de Casa Lila, que es resumeix tal i com podem trobar a continuació.
Les despeses de la nostra Casa Lila es concentren en sis àmbits: el personal, les despeses per activitats, l’assegurança, la neteja, subministraments i les despeses d’administració. Unes despeses que en els darrers anys han quedat estabilitzades al voltant d’aquestes xifres:
Despeses de personal: 155.000 €
Despeses per activitats: 55.000 €
Neteja: 13.000 €
Subministraments (aigua, llum i telèfon) i assegurança: 7.500 €
Despeses d’administració: 11.000 €

COSTOS TOTALS: 241.500 €
Aquests costos no inclouen el manteniment de les instal·lacions fet per personal de l’Ajuntament. Tampoc inclou activitats extraordinàries (sortides, etc.)
Per l’altre costat, els ingressos relacionats amb el servei de Casa Lila es concentren en tres àmbits: l’aportació directa de les famílies, l’aportació municipal, i part d’una subvenció de la Diputació de Girona que es reparteix entre diverses àrees de l’Ajuntament. Uns ingressos que en els darrers dos anys han quedat estabilitzats al voltant d’aquestes xifres:
Aportació directa de les famílies a través de les quotes: 17.000 €
Subvenció de la Diputació de Girona: 2.000 €

INGRESSOS TOTALS: 19.000 €

Aportació municipal: 222.500€
Com es pot veure amb el balanç resultant, el nostre servei de Casa Lila a Castell d’Aro i Platja d’Aro és un servei deficitari en tant que no és sostenible per ell mateix, però que per la prioritat que es dona i que s’ha donat sempre a l’àmbit educatiu d’excel·lència i de servei a les famílies del nostre municipi, és un servei que es veu complementat per una aportació municipal important, que prové dels impostos de tots els veïns. Una forma de garantir una educació i serveis de proximitat, de qualitat, i públics per a tots els infants de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.