dimarts, 13 de març del 2018

El Pla de Comerç 2018-2022

Al passat ple ordinari del mes de febrer varem aprovar el Pla de Comerç 2018-2022 per Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; un document que ha de servir-nos a l’administració i als privats com a full de ruta, amb 48 accions que descriuen la definició i la implementació de millores a fer per el model comercial i per la imatge dels diferents comerços en el nostre municipi.

Aquest és un document que parteix d’una diagnosi sòlida, amb enquestes fetes a explotadors i propietaris (amb un 51% de participació) a l’estiu-tardor de 2016, amb més de 400 enquestes a usuaris de les zones comercials a la primavera-estiu del 2017, que es va enllestir amb els informes tècnics i més de 15 taules de treball amb entitats de comerciants i empresarials de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró a la tardor de 2017, i va ser aprovat en Consell Local de Desenvolupament Econòmic a principis d’aquest 2018. Un treball llarg, però que ha servit  per treballar en base al consens del diferents sectors, intentant sumar esforços per aportar una mirada col·lectiva als legítims interessos personals de tots els implicats en aquest pla.

El Pla presenta una estructura propositiva basada en tres eixos de treball: l’espai comercial urbà, la cooperació entre l’àmbit públic i el privat, i les millores a la competitivitat. Un espai comercial que ha d’ajudar a millorar la oferta i serveis comercials, amb una sèrie d’accions que han de promoure amabilitzar i ordenar l’espai comercial. Una cooperació que ha d’impulsar un model de consens en les accions comercials, amb sinèrgies entre comerç, turisme, cultura i esports. I per últim accions a la millora de la competitivitat, amb mesures de promoció comercial, innovació i foment digital.

Ens trobem doncs amb un Pla Comercial que ha de servir per enfortir i fer créixer el nostre municipi com a referent comercial, amb un diàleg continuat entre Ajuntament, explotadors i propietaris; i amb un compromís de totes les parts per què es treballi per un termini d’execució de quatre anys. En definitiva, un document de tots per millorar Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.