diumenge, 11 de març del 2018

Pressupostos 2018: Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació


El pressupost d'Aro Impulsa, l'Àrea de Promoció Econòmica, Empresa i ocupació per l'any 2018 és de 393.950 €, incrementant-se en un 3,14% respecte el 2017,i amb un creixement acumulat des de l’inici de legislatura que ha multiplicat per 4 els pressupostos de l’àrea de l’any 2015.

Uns pressupostos que aquest any incorpora per una banda el mantenir accions i serveis que funcionen, com son el Xics Gastronòmic 2018 (mitjana de participants de una 30 de restaurants, escoles, institut i ben valorat pels usuaris de les activitats programades), el Magic Night (event amb espectacles relacionats amb el món de la màgia en l’entorn de la restauració i el comerç), o la Campanya de Nadal (amb el concurs que arribarà a la tercera edició); el Manteniment de la plataforma EIXOS amb una revisió del Cens Comercial per tenir el PlatjaIn (www.platjain.com) actualitzat, o el manteniment del servei  i assessorament laboral amb el Club de la Feina; millorem la dotació a  la formació ocupacional, i  mantenim el volum de  la formació de millora empresarial. Un servei per el que s’han gestionat prop de 130 llocs de treball i s’ha donat formació a més de 200 persones durant l'any 2017. Per últim, mantenim també les subvencions al foment de la ocupació, als Plans d’Ocupació del Consell Comarcal, i al Pla d’Ocupació Municipal PDA Professionals, plans que en dos anys han ajudat a que 46 veïns de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró es reincorporessin a l’entorn laboral.
-          
Aquest pressupost del 2018 alhora buscar dotar de noves propostes o millores en algunes de les aplicacions pressupostàries, com son les noves propostes de dinamització relacionada amb el comerç , amb un event comercial dedicat a la moda, o accions que recolzem des de l’Àrea com el Rock&Wine (tastet de vins i música), el Cuina&Golf (restauració i esport) o el Prèt a Golf (restauració i golf). Aquest anys a més hem proposat de treballar de forma diferent amb les associacions empresarials i de comerciants, minimitzant les subvencions directes i treballant de forma participada a través del Consell Local de Desenvolupament Econòmic, definint conjuntament noves accions comercials i de dinamització per el 2018, així com la seva publicitat i comunicació. També ampliem el servei d’assessorament amb assessorament especialitzat dins l’entorn de negoci per millorar l’aparadorisme, la política de preus, la imatge o la distribució de la venta; i ampliem a dos mesos el Casal Tecnològic Juliol i Agost, que va tenir una bona rebuda a l'any 2017 per part dels joves usuaris i les seves famílies. Per un altre costat estem treballant per poder tenir aviat l'Espai de CoWorking i per la seva dinamització, estructurat per a una desena d’espais de treball, sales de reunions i espais de formació,  que ajudarà a aglutinar les accions de l’Àrea i que ens permetrà motivar, atraure i fer seguiment de l’emprenedor local.

El 2018 serà l’any on podrem veure nèixer el primer Pla de Comerç de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Un Pla de Comerç en el que propietaris, llogaters, tècnics i també polítics hem treballat per saber què som i què volem ser, i que permetrà que s’adquireixin compromisos  a fer efectius en els propers anys. Millores en els espais comercials, en la oferta, en la ordenació o mobiliari urbà, en la definició d’un model de consens, que busqui sinèrgies entre els tres nuclis del nostre municipi i que posi en valor la competitivitat i expertesa dels nostres establiments comercials. Aspectes que ja es poden veure en els pressupostos actuals, com la formació empresarial, la millora dels espais comercial, el nou espai de treball compartit (coworking), o tot el treball fet de la mà d’entitats i comerciant en el context del Consell Local de Desenvolupament Econòmic.

Un conjunt de pressupostos i accions amb els que busquem treballar per millorar el nostre entorn comercial, empresarial i laboral, i que pensem que donen solucions per a millorar les prospectives econòmiques, empresarials i d’ocupació dels nostres veïns i veïnes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per participar en el nostre blog.